Φόρτιση του χάρτη...

Μονοκατοικία στις Αφέτες

Afetes,
Πήλιο, Greece
Πώληση
Μονοκατοικίες
  • 10
  • 0
  • 165 τμ
Απόστολος Πανιόπουλος
Απόστολος Πανιόπουλος
Επικοινωνήστε με τον μεσίτη

Περιγραφή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – (περιγραφή) ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣ

Περιοχή: ΠΗΛΙΟ , οικισµός ΑΦΕΤΕΣ

Πρόκειται για συγκρότηµα δύο (2) νοµίµων οικοδοµών, µίας νέας τριώροφης ηλικίας 15+ περίπου χρόνων και µίας διώροφης η οποία προήλθε από αναστήλωση παλιού βοηθητικού κτίσµατος.
Η οικοδοµές είναι κατασκευασµένες µε σύγχρονες κατασκευαστικές
µεθόδους και υλικά.
Εξωτερικά ακολουθώντας τα αισθητικά πλαίσια -πρότυπα της Πηλιορείτικης παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και εσωτερικά τις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης.

*Περιγραφή εξωτερική:

Όπως φαίνεται στις επισυναπτόµενες φωτογραφίες η οικοδοµές εφάπτονται του κοινοτικού δρόµου που διέρχεται εµπρός από το οικόπεδο.
Η βασική στάθµη του οικοπέδου βρίσκεται υπερυψωµένη από τον δρόµο κατά 2,50 -3,00 µ. και µε γνώµονα αυτό θα γίνει η περιγραφή της νέας οικοδοµής, η υπάρχουσα προϋπήρχε στην στάθµη αυτή.
Για την καλύτερη και πιο σταθερή θεµελίωση έγινε γενική εκσκαφή στο επίπεδο του δρόµου.
Συνέπεια αυτού ήταν να δηµιουργηθεί όροφος που ονοµάστηκε ισόγειο και ο οποίος κατά το ήµισυ στο πίσω µέρος βρίσκεται εντός του εδάφους (συνηθισµένο φαινόµενο στο Πήλιο).

*Επιµέρους περιγραφή χώρων:

Νέα οικοδοµή. (συνολική επιφάνεια 165 µ.τ.)
Λόγω της προαναφερθείσης κλίσεως του περιβάλλοντος χώρου-εδάφους η είσοδος βρίσκεται στον 1ο όροφο όπου φθάνει κανείς εισερχόµενος από τον κοινοτικό δρόµο δια µέσου διαµορφωµένων επιπέδων µε σκάλες.
Εσωτερικά στον 1ο όροφο εκτός του χώρου της εισόδου (χολ) υπάρχουν δύο (2) υπνοδωµάτια ,µπάνιο και σκάλες προσπέλασης στους δύο άλλους ορόφους κάτω και επάνω (συνολική επιφάνεια, 55 µ.τ. ).
Στο ισόγειο υπάρχουν δύο (2) υπνοδωµάτια, µπάνιο, αποθήκη και το µηχανοστάσιο στο πίσω µέρος καθώς και η σκάλα. (συνολική επιφάνεια 35 µ.τ. κύριοι χώροι, 20 µ.τ. βοηθητικοί χώροι)
Στον 2ο όροφο ο οποίος είναι ενιαίος υπάρχει το καθιστικό µε τζάκι, η κουζίνα. (συνολική επιφάνεια 60 µ.τ.)
Υπάρχουσα αναστηλωµένη: (Συνολική επιφάνεια 60 µ.τ.)
∆ιώροφη. Ισόγειο 30 µ.τ. Καθιστικό µε τζάκι, κουζίνα, µπάνιο.
Όροφος 30 µ.τ. ενιαίος.
Στην οικοδοµή η είσοδος είναι στο επίπεδο +2,50-3,00 όπως προαναφέρθηκε.

*Περιγραφή οικισµού

Το χωριό οι Αφέτες!… πρόκειται για ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό του Πηλίου µε 252 κατοίκους σήµερα, ευρίσκεται 27 χιλµ. ανατολικά της πανέµορφης πόλης του Βόλου, στο κεντρικό Πήλιο και σε υψόµετρο 260 µ., µαγεύοντας τον επισκέπτη µε την υπέροχη και απεριόριστη θέα που χαρίζει στον Παγασητικό κόλπο. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού διατηρείται, µε πολλά πετρόχτιστα σπίτια, παλιά αρχοντικά, και πλακόστρωτα καλντερίµια που σε προσκαλούν να τα γνωρίσεις. Χαρακτηριστικά του, η πλούσια βλάστηση, η ησυχία του περιβάλλοντος και το ιδιαίτερα υγιεινό κλίµα. Απέχει 3 χιλµ. από την θάλασσα, την παραλία του Αµποβού – Αφήσου και είναι ιδανικός τόπος διαµονής για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τις συνθήκες διαβίωσης σε µία σύγχρονη πόλη. Επίσης ο οικισµός είναι ονοµαστός για τον προσανατολισµό, την προστασία του γενικά από τις καιρικές συνθήκες, την ανεµπόδιστη ορατότητα αλλά και τον άπλετο φωτισµό.
Λόγω θέσεως µπορεί να αποτελέσει βάση για εξορµήσεις σε όλα τα χωριά του κεντρικού και ανατολικού Πηλίου, τον Παγασητικό κόλπο, το Αιγαίο αλλά και τον Βόλο.
Τέλος µαζί µε το ακίνητο θα πωληθεί και ο οικιακός εξοπλισµός, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Παροχές

Χωρίς παροχές.